Hoe moderniseer je snel jouw interieur?
Geplaatst op 11-07-2024

Hoe moderniseer je snel jouw interieur?

Hoewel je soms liever verbouwingswerken wilt vermijden, ben je toch ook benieuwd hoe je woning er zou kunnen uitzien met enkele ingrepen die in verscheidene renovatieprogramma’s worden getoond. Hoe je zelf een interieur uit ‘de boekjes’ krijgt, lees je hier.

Breng je favoriete interieur in kaart

Ga op zoek naar interieurs die jou aanspreken. Dat kan via een tv-programma zijn maar evengoed door in woonmagazines te duiken en je favoriete stijlen op te lijsten. Liever toch online? Dan kun je een moodboard maken of verschillende interieurs verzamelen in een online prikbord.

Eens je jouw favoriete stijl in kaart hebt gebracht, kun je aan de slag gaan om je dromen ook in de praktijk te brengen. Zou je bijvoorbeeld echter graag een nieuwe vloer leggen maar kijk je op tegen het kap- en breekwerk? Dan kan een vinyl vloer in laminaatlook de ideale oplossing zijn. Zo krijg je snel een totaal nieuwe aanblik terwijl je minimale renovatiewerken moet uitvoeren.

Kies voor een moderne stijl

Wanneer je in de woonmagazines bladert, zal je merken dat een wit interieur niet persé de trend is die vandaag bovenaan het lijstje staat. Waar er vroeger in de badkamer werd gekozen voor wat neutralere tegels, kies je vandaag voor badkamer tegels met karakter. Denk hierbij aan zelliges die een trend zijn voor zowel de badkamer als de keuken maar evengoed rechthoekige tegeltjes die je in diverse patronen kunt aanbrengen.

Een nieuw en modern interieur vraagt om de nodige verf- en behangwerken. De keuzes die je hier maakt zijn essentieel voor de totaallook van je woning. Bedenk dus op voorhand welke stijl en kleuren je graag wilt zien in je nieuwe interieur en maak op basis daarvan je keuzes.

Budgetteer je verbouwingswerken

Het cliché ‘het is veel duurder dan gedacht’ durft al weleens waarheid te worden wanneer je aan het verbouwen slaat. Het is daarom belangrijk dat je de inkomsten en uitgaven goed in kaart brengt en bekijkt hoe ver je zelf kunt gaan in je verbouwingen. Beschik je over een beperkt budget, dan zal je ook keuzes maken in functie van je budget. Heb je wat meer financiële ruimte, dan kun je al eens een duurdere aanpak van je ruimtes overwegen. Heb je weinig budget dan kun je zeker overwegen om je tegels zelf te plaatsen samen met andere renovatiewerken. Wat te moeilijk of te riskant is om bijvoorbeeld niet met een waterlek geconfronteerd te worden, kun je beter uitbesteden. Vaak betekent dit dat je de ruwe verbouwingswerken uitbesteedt terwijl je de inrichting zelf voor je rekening neemt. Dat zal al heel wat besparen want vaak is het afwerken tot in de puntjes een vrij grote kostenpost.