Personeelsfeestje organiseren? Zo wordt het een succes!
Geplaatst op 27-05-2024

Personeelsfeestje organiseren? Zo wordt het een succes!

Staat er binnenkort een personeelsfeestje op de agenda en ben jij de verantwoordelijke om alles in goede banen te leiden? Een personeelsfeest organiseren kan best een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak wordt het een knaller van formaat waar iedereen nog lang over zal napraten.

Ken je gasten

Voordat je begint met het plannen van het feest, is het belangrijk om even na te denken over de interesses en voorkeuren van je collega's. Zijn ze meer van het formele samenzijn of gaan ze liever helemaal los op de dansvloer? Als je een personeelsfeest organiseert is het aangeraden om de bedrijfscultuur die normaal heerst binnen je organisatie, door te trekken in de festiviteiten. Zo zal iedereen zich meer op z’n gemak voelen.

Kies de juiste locatie

De juiste locatie is uiteraard erg belangrijk voor een leuk personeelsfeest. Zorg ervoor dat de locatie groot genoeg is voor alle genodigden en dat ze gemakkelijk bereikbaar is voor iedereen. Als je budget het toelaat, kan je creatief zijn en kiezen voor een unieke locatie die iedereen leuk zal vinden, zoals een mooie hoeve of een trendy stadscafé. Vergeet ook niet om rekening te houden met eventuele speciale behoeften, zoals rolstoeltoegankelijkheid, bij het selecteren van de locatie.

Entertainment en activiteiten

Wanneer je een personeelsfeest geeft, moeten je gasten natuurlijk geëntertaind worden. Kies daarom een paar leuke activiteiten die passen bij de interesses van je collega's en zorg ervoor dat er voor elk wat wils is. Van live muziek en DJ's tot karaoke en spelletjes, de mogelijkheden zijn eindeloos! Is er intern een team dat verantwoordelijk is om de activiteiten in goede banen te leiden? Laat dan ‘crew’ T-shirts bedrukken zodat iedereen weet wie ze kunnen aanspreken bij eventuele problemen of vragen.

Eten en drinken

Een goed gevulde bar en lekker eten zijn natuurlijk onmisbaar voor een succesvol personeelsfeest. Zorg ervoor dat er voldoende keuze is aan drankjes, zowel alcoholisch als non-alcoholisch, zodat er voor ieder wat wils is. Wat het eten betreft, kan je verschillende opties overwegen zoals een buffet, foodtrucks of een diner, afhankelijk van de stijl van je evenement. Vergeet ook niet om rekening te houden met dieetwensen en allergieën, en zorg voor voldoende vegetarische en veganistische opties.

Communicatie en planning

Goede communicatie en planning zijn nodig om het personeelsfeest soepel te laten verlopen. Stel waarom een gedetailleerd draaiboek op waarin alles staat opgeschreven, van de opbouw en decoratie tot het entertainment en de catering. Communiceer duidelijk met leveranciers en andere betrokkenen om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt op de dag van het feest. Vergeet ook niet om de logistieke details op voorhand te regelen, zoals parkeergelegenheid en vervoer.

Leuke herinneringen

Last but not least, je personeelsfeest moet vooral een leuke dag worden waarop collega’s elkaar nog beter kunnen leren kennen en plezier kunnen maken. Denk daarom ook aan leuke extra's zoals een fotobooth met accessoires, relatiegeschenken of goodiebags voor alle gasten,... Bovendien is het ook fijn om een fotograaf in te huren om het personeelsfeest te documenteren. Die foto’s kun je achteraf dan delen op sociale media en met je collega’s.