Verzorgen van het hele gelaat
Geplaatst op 11-07-2023

Verzorgen van het hele gelaat

We weten allemaal dat het belangrijk is je goed te verzorgen. Dit stopt echter niet alleen bij één keer per dag/week douchen (afhankelijk van of je met zeep of niet doucht) en je netjes kleden. Je moet ook denken aan je hele gelaat. Hier zijn een aantal tips om je hele gelaat goed te verzorgen. Zo heb je een duidelijke lijst voor je en weet je misschien ook wat je nog moet kopen.

Neus

Een optie voor het verzorgen van de neus is het gebruik van Physiomer. Physiomer is een natriumchloride-oplossing die wordt gebruikt om de ademhaling te vergemakkelijken. Het helpt bij het verdunnen van dik slijm bij verkoudheid en bijholteontsteking. Het kan ook worden gebruikt bij baby's en kinderen. Physiomer is verkrijgbaar als neusspray, neusreiniger en keelspray. Er is zelfs een variant met een Eucalyptus geur beschikbaar. Physiomer is samengesteld uit honderd procent zeewater en is rijk aan mineralen. Het kan niet alleen worden gebruikt bij verkoudheid, maar ook preventief (voor dagelijkse neushygiëne) en bij allergische rhinitis.

Keel en lippen

Bij het verzorgen van de keel kun je keelpastilles of siroop innemen om de keel te verzachten bij keelpijn en het immuunsysteem te versterken. Dit kan vooral nuttig zijn bij een keelontsteking of om de symptomen van een verkoudheid te verlichten. Er zijn keelpastilles verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals zoethout, menthol, eucalyptus en honing. Probeer echter niet te veel keelpastilles in te nemen. Je kunt ook kiezen voor een keelspray. Voor je lippen kun je lippenbalsem gebruiken. Er zijn ook lipsticks beschikbaar die extra hydratatie bieden voor de lippen.

Ogen en oren

Voor de verzorging van de oren kun je proberen het oorsmeer te reguleren met behulp van een oorspray of gewoon met wattenstaafjes. Er zijn ook speciale oorreinigers en oordruppels beschikbaar. Om je oren te beschermen tegen harde geluiden tijdens je dagelijkse activiteiten, kun je oordoppen gebruiken of een koptelefoon opzetten. Voor de verzorging van de ogen zijn er oogdruppels beschikbaar om de ogen vochtig te houden. Deze kunnen ook worden gebruikt bij hooikoorts en bij branderige, jeukende ogen. Als je lenzen draagt, moet je altijd oogdruppels gebruiken bij het in- en uitdoen van de lenzen. Je kunt ook een bril dragen om goed voor je zicht te zorgen. Voor de ogen zijn er ook producten zoals oogzalf, een oogmasker en ooggel beschikbaar.

Tanden en huid

Voor een goede mondhygiëne is het belangrijk om tweemaal daags je tanden te poetsen met een goede tandpasta. Daarnaast is het aan te raden om wekelijks te flossen of gebruik te maken van tandenstokers oom je tanden schoon te maken, en eventueel mondwater te gebruiken voor een extra spoeling. Vergeet niet om halfjaarlijks een tandartscontrole in te plannen. Wat betreft huidverzorging zijn er diverse crèmes, maskers, scrubs, reinigingsgels en oliën beschikbaar. Let bij het kiezen van verzorgingsproducten voor je huid (of haar) goed op de ingrediënten, omdat niet alle ingrediënten even effectief zijn. Bij acne zijn er specifieke behandelmethoden beschikbaar, zoals antibiotica of gels met benzoylperoxide. Het is ook verstandig om verantwoordelijk om te gaan met make-up, door dunne lagen aan te brengen en je gezicht grondig te reinigen. Kies bij het verwijderen van make-up voor producten met natuurlijke ingrediënten, en was je gezicht eerst met lauwwarm water voordat je deze gebruikt. Met deze tips kun jij je hele gelaat optimaal verzorgen.