3x populaire ingrepen op het gebied van cosmetische chirurgie

3x populaire ingrepen op het gebied van cosmetische chirurgie

We streven allemaal naar de mooiste versie van onszelf en soms zit je eenmaal lekkerder in je vel als je een ingreep laat doen. Welke ingrepen zijn populair? Onder meer de borstvergroting, liposuctie en de neuscorrectie. We vertellen er meer over.

Vergroting van de borsten

Veel dames zijn ontevreden over de omvang van de borsten en kiezen daarom voor een borstvergroting. Meestal tot een vergroting van 500cc, maar meer kan ook. Een gedegen kliniek kan je hier goed over informeren. De borstvergroting prijs? Die varieert heel erg per aanbieder, van zo’n €2.500 tot €5.000, ook afhankelijk van de maat. Omdat het wel om je lichaam en gezondheid gaat is het belangrijk niet alleen op prijs te letten.

Het is vooral belangrijk dat je kiest voor een veilige kliniek en dat je je goed persoonlijk laat consulteren. Welke maat past bij je lichaam? En welke vorm implantaten? Lees ook eens de ervaringen van andere patiënten en doe navraag over de merken die mogelijk zijn.

Liposuctie in gewenste zone

Bij liposuctie wordt onderhuids vetweefsel weggehaald, zodat je in specifieke zones de gewenste lichaamsvorm krijgt. Dit wordt bijvoorbeeld vaak gedaan bij de billen, heupen en/of buik. Het is een goede techniek als je wilt afvallen, maar waarbij het juist in die specifieke zones niet lukt om het vet weg te krijgen. Soms kun je nog zoveel sporten en gezond eten, maar blijft het vet door erfelijkheid of hormoonschommelingen toch aanwezig op die specifieke plekken.

Het overtollige vet dat via liposuctie verwijderd wordt kan zelfs gezuiverd worden en opnieuw geïnjecteerd worden op andere plekken. Dat wordt lipofilling genoemd. Zo kan het vet hergebruikt worden voor een butt lift, het opvullen van het gezicht of zelfs voor een borstvergroting zonder implantaten (één cupmaat).

Overigens helpt liposuctie niet als je last hebt van vochtophoping (oedeem). In dat geval kun je bijvoorbeeld beter kiezen voor hydrotherapie of lymfedrainage. Deze technieken zorgen voor een verbetering van de vochtafvoer.

Correctie van de neus

Ook de neuscorrectie is immens populair. Deze ingreep kan overigens gedaan worden vanuit functionele redenen, indien je door de vorm van de neus vaak hoofdpijn of moeite met ademhalen hebt. Maar ook vanuit cosmetisch oogpunt is het een veel gekozen ingreep. De neus is immers een opvallend lichaamsdeel dat eigenlijk altijd zichtbaar is.

Het kan bijvoorbeeld gaan om het verkleinen van de neusvleugels, maar ook om het veranderen van de vorm van de neusbrug of neustip. Tevens zijn combinaties mogelijk. De incisies worden normaal gezien zo gemaakt dat deze niet tot nauwelijks zichtbaar zijn. Bij uitwendige incisies vallen ze dan vaak ook weg in de plooien van de neus. Ook hier geldt weer dat je je goed moet laten informeren, over de ingreep zelf, maar ook over het herstel en wat qua resultaat bij je past. Je kunt ook foto’s meenemen van wat je mooi vindt.

Wat een mooie neus is, is overigens natuurlijk ook een persoonlijke mening. Uit onderzoek onder 4.000 respondenten blijkt dat de perfecte neus in een hoek van 106 graden gepositioneerd zou moeten staan. Als voorbeeld wordt actrice Scarlett Johansson genoemd, net als Kate Middleton en Jessica Biel.

Een weloverwogen keuze

Uiteindelijk is het natuurlijk belangrijk dat je een cosmetische ingreep zoals een neuscorrectie, borstvergroting of liposuctie echt voor jezelf doet, niet voor een ander. Iets om goed over na te denken. Lees ervaringen van patiënten, laat je goed informeren over de ingreep, resultaten en het herstel en maak zo een weloverwogen keuze.