4 Tips om te besparen aan de pomp

4 Tips om te besparen aan de pomp

Niet enkel de supermarktprijzen, de energieprijzen, maar ook de benzineprijzen swingen de pan uit. Als het kan besparen we dus maar al te graag tijdens onze tankbeurten. Dit doe je door het goedkoopste tankstation uit te zoeken, maar ook door met allerlei andere zaken rekening te houden. Hier vind je alvast enkele tips die de kostprijs van je tankbeurt zo laag mogelijk houden. Enkele zijn voor de hand liggend, maar van sommigen zullen je verbazen!

1. Vermijd kleine stukjes rijden in de file

Het liefst vermijden we gewoonweg de file, maar dat is vaak niet mogelijk. Als je er dan toch in staat, rijd je beter wat langzamer. Op die manier moet je niet continu starten en stoppen voor slechts kleine stukjes te rijden, en verbruik je dus minder brandstof. Druk daarnaast je gaspedaal niet te hard in bij het optrekken, want ook hiermee verbruik je meer benzine dan nodig.

2. Rij zuinig

De beste besparing die je kan doen om zuiniger te rijden is om je eigen rijgedrag aan te passen. Pas zo zal je echt een verschil merken bij het verbruik van je (elektrische) wagen en hoef je je laadpas minder snel boven te halen. Zo kan je op de snelweg Cruise Control gebruiken, want bij een constante snelheid verbruik je minder dan bij het versnellen. Daarnaast belast je de motor ook minder, dus Cruise Control is een echte win-win! Om energiebewuster te rijden kan je ook de eco-modus gebruiken in je wagen of je start-stopsysteem aanzetten. Om je bewust te blijven van je verbruik, zet je best je boordcomputer aan zodat je meteen merkt welke acties leiden tot een groter of lager verbruik.

3. Gebruik grote voertuigen als windbreker

Het spreekt voor zich dat het meer moeite kost voor je auto om snel te rijden in een windvlaag. Je zal automatisch je gaspedaal meer indrukken en dus meer benzine verbruiken. Zijn er dus veel vrachtwagens op de autosnelweg? Steek ze dit keer niet voorbij, maar gebruik ze als windbreker om te besparen op benzinekosten.

4. Gebruik een tankkaart en tank app

Nu de prijzen aan de pomp, maar ook de elektriciteitsprijzen de pan uit vliegen, bespaar je maar beter op elke cent. Dit kan je ook doen door een tankkaart en tank app te gebruiken. Via een tankkaart heb je een duidelijk en overzichtelijk overzicht van je uitgaven elke maand, waardoor je gericht kan sparen. Via een tank app kun je vaak ook punten verzamelen om zo voordelen of korting te ontvangen.