5 manieren om je woning uit te breiden

5 manieren om je woning uit te breiden

Het uitbreiden van je huis is een slimme manier om meer ruimte te creëren, en tegelijkertijd de waarde van je woning te verhogen. Er zijn talloze mogelijkheden om dit te doen: denk aan het toevoegen van extra kamers, of zelfs het bouwen van een volledig nieuwe vleugel. Inspiratie nodig? Hier vind je alvast 5 manieren om wat extra oppervlakte toe te voegen aan je stek.

1. Bouw een aanbouw

Nood aan extra leefruimte? Dan zit je met een aanbouw, die meestal aan de achterkant of zijkant van de woning wordt geplaatst, bijna altijd goed. Op die manier heb je er een extra kantoorruimte, slaapkamer of speelkamer bij. Check alvorens het uitvoeren van je plannen wel even de lokale bouwvoorschriften. In sommige gevallen is namelijk een vergunning nodig.

2. Verbouw de zolder

Een andere populaire manier om extra ruimte te creëren, is door de zolder te verbouwen. Voeg bijvoorbeeld aluminium ramen of dakkapellen toe voor meer licht en ruimte. Zo heb je er makkelijk een nieuwe studeerkamer of chill ruimte bij. Zeker een goede optie wanneer je te weinig ruimte hebt voor een aanbouw, of als je geen extra grond hebt om uit te breiden.

3. Laat een veranda plaatsen

Een veranda is een glazen uitbreiding aan de zij- of achterkant van je woning. Wil je extra ruimte, en tegelijkertijd meer natuurlijk licht binnen? Dan is dit de juiste keuze, maar er hangt wel een hoog kostenplaatje aan vast. Vraag voor het bouwen daarom zeker een offerte aan met de prijzen van de ramen. Als de veranda geplaatst is, kan je er een gezellige eetkamer of zithoek in creëren. Houd hierbij wel rekening met de temperatuur. Die wordt namelijk erg beïnvloed door het weer, al houdt een kachel of airconditioning dit al snel onder controle.

4. Voeg een garage toe

Een garage is niet alleen een ideale ruimte om je auto te parkeren, maar kan ook worden omgebouwd tot een fitnessruimte. Zo hoef je niet meer de deur uit te gaan wanneer je even wil sporten. Net zoals bij een aanbouw, ga je best na of een vergunning noodzakelijk is.

5. Plaats een tuinhuis

Drink je in de zomer wel eens graag een drankje in de tuin? Dan kan een half open tuinhuis erg gezellig zijn. Het enige wat je moet doen, is deze sfeervol aankleden met een zetel, kussens, dekens en enkele lampjes. Bij koudere temperaturen kan deze dan weer dienen voor opslagruimte of werkruimte.