5 onmisbare items voor je horecaonderneming

5 onmisbare items voor je horecaonderneming

Heb je een horecaonderneming, dan zijn er bepaalde items die essentieel zijn voor een succesvolle bedrijfsvoering. Het is belangrijk dat je gasten kwaliteit op tafel krijgen en zich prettig voelen in jouw restaurant of bar. Laten we eens dieper ingaan op de 5 onmisbare items voor jouw horecaonderneming.

Koeling voor drank

Wanneer gasten een drankje in jouw zaak komen doen, dan willen ze graag dat het lekker gekoeld is. Zeker in de lente en de zomer, als de terrassen weer open gaan, trek je meer gasten aan met koele drankjes. Barkoelingen zijn daarom onmisbaar als je een horecaonderneming hebt. Tegenwoordig kun je zijn er tal van energiezuinige opties. Zo kun je duurzaam je drank verkoelen voor je gasten.

Naast het bieden van kwalitatieve, koele drankjes, zorgt een barkoeling ook voor extra aandacht. Je kunt de koeling zo wegzetten dat gasten de gekoelde drankjes direct kunnen zien. Dat vergemakkelijkt de keuze voor de gast. Bovendien biedt een barkoeling de mogelijkheid tot self service. Zo kun je verkoop stimuleren én besparen op personeel. Win-win!

Professionele koelcellen voor voedsel

Binnen de horeca worden natuurlijk niet alleen drankjes gekoeld. Heb je een restaurant, bar of bistro, dan moet voedsel ook goed gekoeld worden. Een professionele koelcel is een echte must voor iedere horecaonderneming! Het is essentieel om ingrediënten en reeds gemaakte gerechten op een verantwoorde manier op te slaan en te koelen. Daar waar eten wordt bereid, staat hygiëne en correcte opslag voorop. Dit om bederven en voedselvergiftiging te voorkomen.

Warmhoud apparatuur

Gasten willen hun gerechten graag warm op het bord krijgen. Hier komt warmhoudapparatuur om de hoek kijken. Denk aan een soepketel, een warmhoudvitrine, een warmhoudplaat, buffettafels, en een warmhoudkast. Met warmhoudapparatuur garandeer je tevredenheid bij de gasten, terwijl je efficiënt werkt. Gebakjes of hartige snacks kun je gemakkelijk warm houden en uit de vitrine of kast halen wanneer deze worden besteld. Dat scheelt de kok tijd, waardoor hij zich bezig kan houden met het vers bereiden van bestellingen.

Kook- en bakplaten en vaatwassers

Koken gaat niet zonder kook- en bakplaten en ovens. Het is van belang dat je als horecaondernemer investeert in de beste apparatuur die past bij het type restaurant. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid en efficiënt gebruik. Het soort apparatuur moet de vraag goed aankunnen en een grote hoeveelheid voedsel tegelijk kunnen bereiden. Vergeet ook zeker niet om een goede grill aan te schaffen voor het snel en goed bereiden van vlees, vis en groenten.

Sfeer en comfortabele atmosfeer

Als laatste is het belangrijk om te investeren in items die een gezellige en familiaire sfeer creëren. Gasten willen zich graag thuis voelen in jouw restaurant, bar of bistro. Op die manier kun je een langdurige klantrelatie opbouwen. Hoe doe je dat dan precies? Zorg voor comfortabele stoelen en voor genoeg ruimte tussen de tafels, zodat je gasten niet te dicht op elkaar zitten. Zorg er ook voor dat je in alle seizoenen een aangename temperatuur binnen het restaurant hebt. Maak het gezellig met kussens, lampjes, en accessoires die passen bij jouw huisstijl.