Een gietvloer op kantoor: waarom is dat een goed idee?

Een gietvloer op kantoor: waarom is dat een goed idee?

Gietvloeren winnen elk jaar aan populariteit. Vroeger werden ze veel gebruikt in fabriekspanden, maar tegenwoordig kiezen ook steeds meer huiseigenaren ervoor. Dit is natuurlijk logisch, want gietvloeren zijn ontzettend sterk en eenvoudig schoon te houden. Wie wil dat nou niet? Nu beginnen zelfs ondernemers het nut van gietvloeren in te zien voor hun winkels en kantoren. Waarom zijn gietvloeren zo in trek bij ondernemers? Wij hebben een aantal voordelen op een rijtje gezet. Lees verder!

Hygienisch

Ten eerste is een gietvloer bijzonder hygiënisch. De meeste gietvloeren zijn gemaakt van polyurethaan. Dit is een materiaal dat van nature vuil- en stofafstotend is. Er zijn helemaal geen voegen of kieren waar vuil zich kan ophopen, en omdat de vloer zo naadloos is maakt het ze een stuk makkelijker schoon te maken en is het ook meteen een van de schoonste vloeren die je kunt kiezen. Ziektekiemen verspreiden zich minder snel en je medewerkers hebben een schonere en gezondere werkomgeving. Dat wil je natuurlijk! Verder is een gietvloer eenvoudig schoon te maken met een swiffer, lauwwarm water en af en toe een speciale gietvloer reiniger.

Lange levensduur

Een gietvloer gaat tevens ontzettend lang mee en is daarmee een duurzame keuze. Deze vloeren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die goed bestand zijn tegen slijtage en intensief gebruik. Dit maakt het een ideale vloer voor in een fabriek of voor op kantoor. In deze ruimtes wordt veel gelopen en staan vaak zware spullen. Een gietvloer houdt zich hier altijd goed. Het is een slijtvaste vloer die ook goed tegen vocht kan. Ideaal dus als je niet veel tijd wilt besteden aan onderhoud. Bovendien blijven deze vloeren met minimaal onderhoud tientallen jaren in goede staat. Gewoon even coaten met epoxy giethars voor de optimale bescherming.

Onderhoudsarm

Een gietvloer van Epoxywinkel is tevens heel makkelijk schoon te houden dankzij het naadloze en vochtbestendige oppervlak. Af en toe stofzuigen of vegen is meestal genoeg. Voor vlekken volstaat een vochtige doek. Omdat er geen voegen of scheuren zijn, hoopt er zich geen vuil op.

Veelzijdig

Een gietvloer is ontzettend veelzijdig. Omdat de vloer waterdicht is, kun je hem in allerlei ruimtes gebruiken, zoals de badkamer of keuken van het kantoor. Daarnaast zie je deze vloeren ook vaak terug in de horeca. De vloer kan naadloos worden aangelegd (zonder drempels), waardoor je een strakke doorloop hebt in verschillende ruimten. Maar ook voor de uitstraling is een gietvloer perfect. Het is namelijk een neutrale basis die bij veel interieurstijlen past. Deze vloeren zijn in elke gewenste kleur te mengen.

Energiezuinig

Een gietvloer isoleert uitstekend en je kunt het zelfs combineren met vloerverwarming. De warmte wordt gelijkmatig verspreid en dankzij het dunne, warmtegeleidende materiaal van de gietvloer (slechts 3mm dik), warmt je ruimte snel op. Dit maakt het een energiezuinige keuze voor je kantoor.

Laat de ruimte groter lijken

Is je kantoor aan de kleine kant of ligt er vaak rommel? Een gietvloer kan de hele uitstraling van je kantoor in 1 oogopslag verbeteren. Dankzij het strakke, gladde oppervlak en het moderne design oogt elke ruimte groter. Hierdoor ontstaat er een ruimtelijker gevoel en dat maakt het een prettigere werkomgeving voor iedereen.

Minder geluidsoverlast

Tot slot zijn gietvloeren ideaal omdat ze geluid goed dempen en comfortabel aanvoelen. Dit maakt ze ideaal voor plekken zoals kantoren of winkels waar veel gelopen wordt of tot laat gewerkt. Je hebt zowel binnen als buiten de ruimte minder geluidsoverlast. Al met al zijn gietvloeren dus uitermate geschikt voor bedrijven.