Een kredietverzekering afsluiten

Een kredietverzekering afsluiten

Ben jij een ondernemer en wil jij graag met jouw onderneming groeien? Met een kredietverzekering kan jij de groei van jouw onderneming als het ware beschermen. Met een kredietverzekering wordt het risico van niet betalende klanten namelijk afgedekt. Zo zal een kredietverzekering van Allianz Trade voor zekerheid rondom jouw financiële situatie zorgen. In dit artikel lees je meer over de voordelen van het hebben van een kredietverzekering en lees je waar je op moet letten bij het afsluiten van een dergelijke verzekering.

De voordelen

Wanneer je kredietverzekerd bent, zal onder andere de betaling duur van de facturen worden ingekort. Verder zal je je bijvoorbeeld bezig kunnen houden met de juiste bedrijven. De verzekering geeft namelijk inzicht in bedrijven die kredietwaardig zijn en dus nog een lange tijd nog niet failliet zullen gaan. Een ander voordeel is natuurlijk dat je verzekerd bent van wat de debiteur jou verschuldigd is. Mocht het bedrijf onverwachts een faillissement oplopen, zal je hoe dan ook het verwachte geldbedrag ontvangen. Dit zal je dus een hoop zorgen en stress schelen. Daarnaast zal de omzet van jouw onderneming groeien. Omdat je beschermd bent tegen betalingen die niet voldaan worden, kun jij je richten op het veilig laten groeien van je bedrijf. Kortom, het afsluiten van een kredietverzekering zal jou veel stress ontnemen en een positief effect hebben op de groei van je bedrijf.

Waar moet je op letten?

Denk je eraan om een kredietverzekering af te sluiten? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee zal moeten houden. Er zijn bijvoorbeeld verschillende polissen beschikbaar die passen bij verschillende situaties. Zo kun je met een debiteuren polis een specifieke debiteur verzekeren. Ook kun je met een transactie polis individuele transacties verzekeren. Daarnaast is het ook mogelijk om debiteuren uit een specifiek land te verzekeren. Je hoeft er niet alleen voor te staan wanneer je gaat kijken welke polis het beste bij jou past. Hier zijn experts voor die jou hierbij kunnen helpen. Bij het uitzoeken van een kredietverzekering wil je natuurlijk de laagste premie en de beste voorwaarden die bij jouw bedrijf passen. Het is dan ook belangrijk om verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken voordat je de officiële, financiële afspraak maakt. Je kunt bijvoorbeeld offertes aanvragen bij verschillende bedrijven en deze met elkaar vergelijken, of deze door een andere partij laten vergelijken met elkaar.

Kortom zal een kredietverzekering goed zijn om persoonlijke stress rondom financiële zaken te verminderen een goede zet zijn om de groei van jouw bedrijf te waarborgen. Zorg ervoor dat je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijkt, en let goed op dat de verzekering goed bij jou en je bedrijf past.