Train je balvaardigheid met een rebounder!

Train je balvaardigheid met een rebounder!

Wil je graag snel beter worden in voetballen, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Of ben je een coach en wil je ervoor zorgen dat je spelers zich verbeteren, maar heb je geen idee hoe? Dan is een rebounder voetbal, net zoals een voetbalgoal, een uitstekend traningsobject.
Door te trainen word je ergens beter in. Dat weet iedereen. Het gezegde luidt “oefening baart kunst” en dat is absoluut waar. In dit artikel zal ik uitleggen wat een rebounder is en waarom deze handig is voor het trainen van balvaardigheid.

Doel van een rebounder

Er zijn veel verschillende vaardigheden die je kan trainen met een rebounder. Denk aan reactiesnelheid, schotkracht, schotprecisie of balaanname. Wanneer je voor je gevoel op alle mogelijke manieren hebt geprobeerd jezelf te verbeteren in voetbal, is een rebounder altijd nog een optie! De mogelijkheden met een rebounder zijn dus erg omvangrijk.

Overal te gebruiken

Rebounders zijn compact en daarom ook handig te verplaatsen en zelfs gemakkelijk mee te nemen. Ze zijn geschikt om te gebruiken tijdens voetbaltrainingen, maar kunnen bijvoorbeeld ook thuis worden gebruikt. Rebounders nemen weinig ruimte in en zijn dus ook makkelijk op te bergen. Heb je na de training nog zin om extra te trainen? Een rebounder kan je daarbij helpen. Of wil je thuis extra werken aan je skills? Ook dan is een rebounder ideaal. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je wilt werken aan je voetbalvaardigheden.

Keepers

Voor keepers zijn rebounders uitermate geschikt. Een keeper kan met een rebounder zijn reflexen en kwaliteit van keepen verbeteren. Wanneer een keeper traint met een rebounder zal hij snel moeten handelen. De bal wordt namelijk richting de rebounder geschoten, waarna deze terug wordt gekaatst. Rebounders worden dan ook het meest gebruikt door keepers. Dit laat niet weg dat ze natuurlijk ook goed te gebruiken zijn om bijvoorbeeld je balaanname te verbeteren. Dit werkt ook door het schieten naar de rebounder en de bal weer aan te nemen wanneer deze terugkaatst.

Geen coach nodig

Begrijp me niet verkeerd, een coach is cruciaal bij het opleiden van voetballers. Maar naast de training van een coach is een rebounder een ideaal extra hulpmiddel om heel snel je voetbaltechnieken te kunnen verbeteren. Je kan naast je training zelf bepalen hoe je je vaardigheden extra wil verbeteren.

Kortom, een rebounder is een ideaal hulpmiddel voor het verbeteren van je voetbalvaardigheden, naast de reguliere trainingen. De rebounder kan overal en altijd worden gebruikt, thuis of op het voetbalveld, tijdens of na de voetbalwedstrijden. Je bent volledig vrij in het gebruik van de rebounder en de rebounder kan voor veel verschillende vaardigheden worden gebruikt.