Uitvaart verzekering

Uitvaart verzekering

Voorkom dat een uitvaart tot hoge kosten leidt voor nabestaanden

Gemiddeld lopen de kosten van een uitvaart op tot een bedrag van zo’n 5.000 tot 7.500 euro. Het is aan de nabestaanden van een overledene om deze te betalen na het overlijden van een ouder, zus of bijvoorbeeld kind. Door voor een uitvaartverzekering te kiezen, worden de kosten (grotendeels) vergoed door de verzekeraar. Een fijne gedachte voor jezelf, maar zeker ook voor nabestaanden. Het afsluiten van een uitvaart verzekering doe je door eerst de verschillende mogelijkheden op een rijtje te zetten. Welke verzekeraar doet je het beste aanbod? Waar profiteer je van de laagste premie? In dit artikel lees je meer over het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Werking en kosten van een uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering wordt ook wel begrafenisverzekering genoemd. Het omschrijft goed welke kosten hiermee gedekt worden; de kosten die je verwacht te maken bij je uitvaart. Althans, de kosten die door nabestaanden gemaakt worden op basis van de wensen die je vooraf doorgeeft. Bij een uitvaartverzekering bepaal je zelf tot welk bedrag je de uitvaart wilt laten vergoeden door de verzekering. Dit bedrag wordt op het moment van overlijden uitgekeerd aan de vooraf gekozen nabestaanden. Feitelijk is een uitvaartverzekering een fictieve spaarpot, die je gedurende je leven vult.

Kosten van een uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaartverzekering kunnen sterk verschillen per maatschappij. Het is om deze reden verstandig een online tool te gebruiken voor het vergelijken van de verschillende verzekeringen. Niet alleen verschilt de premie per maatschappij; ook de gewenste dekking speelt hierin logischerwijs mee. Evenals dat de premie gebaseerd wordt op je leeftijd. Immers, bij een ouder iemand is de kans op diens overlijden groter dan bij iemand onder de 50 jaar.

Nut en noodzaak van een begrafenisverzekering

Er zijn verschillende redenen die het heel verstandig maken om een begrafenisverzekering af te sluiten. Voornaamste voorbeeld daarvan is het feit, dat je levenslang gedekt bent vanaf de eerste keer dat je de premie ervan betaalt. Daarbij bepaal je vooraf welk bedrag je laat uitkeren aan nabestaanden, dit bedrag zal altijd worden uitgekeerd door de maatschappij. Nabestaanden weten zo precies waar ze aan toe zijn bij je overlijden. Wist je dat sommige verzekeraars, zoals DELA en Corona Direct, standaard kinderen tot 18 jaar met je meeverzekeren bij het afsluiten van een begrafenisverzekering? Evenals dat sommige verzekeraars zorgdragen voor de bekostiging van een repatriëring bij het overlijden in het buitenland. Iets wat normaliter hoge kosten met zich mee kan brengen.