Van winter naar zomer: zo switch je je kleerkast

Van winter naar zomer: zo switch je je kleerkast

Stilletjes aan beginnen de bomen weer blaadjes te krijgen, de temperaturen worden zachter en de zon laat zich weer meer zien. Hoera, de zomer is daar! Tijd dus, om die dikke truien, lange laarzen en winterjassen op te bergen en plaats te maken voor meer zomerse kledingstukken in je kleerkast. Met deze tips kan je meteen aan de slag.

Opgeruimd staat netjes

Laten we eerlijk zijn, hoe ouder we worden, hoe meer kleren we verzamelen en hoe meer er dus ook kleding in je kast draagt die je eigenlijk niet vaak draagt. Neem daarom de tijd om je kast grondig uit te pluizen en neem afscheid van items die je de afgelopen winter niet hebt gedragen of die niet meer bij je stijl passen. Je kan je overbodige kleding in stapeltjes leggen voor donaties, verkoop of recyclage. Opgeruimde kast, opgeruimd hoofd!

Lichte stoffen

Zomerse temperaturen vragen om lichtere stoffen die ademen en luchtig aanvoelen. Ruil die wollen truien dus maar in voor linnen hemden, luchtige loungewear en denim shorts. Kies liefst voor natuurlijke materialen die je koel houden en waarin je comfortabel kan bewegen tijdens die hete dagen.

Meer kleur

De zomer betekent ook: weg met die sombere winterkleuren en hallo tegen levendige tinten! Tijd dus om je kast te vullen met kleurrijke stukken die passen bij het vrolijke zomerseizoen. Denk maar aan pastelkleuren, fleurige prints en kleurrijke accessoires. Wat extra kleur kan je hele look transformeren en je meteen doen stralen, zeker op zonnige dagen.

Accessoires

Maak je zomerlook compleet met de juiste accessoires. Ruil die wollen sjaals in voor lichte zijden sjaaltjes, voeg een trendy zonnebril toe en vergeet geen petje om jezelf te beschermen tegen de zonnestralen. Accessoires zijn de perfecte manier om je outfit op te fleuren en een persoonlijk tintje toe te voegen.

Schoenen

Laat die lange laarzen achterwege en kies voor luchtige schoenen die perfect zijn voor warm weer. Sandalen, espadrilles en sneakers zijn allemaal goede opties voor de zomer. Vergeet niet om ook je sokkenlade op te ruimen en plaats te maken voor ademende en lichtgewicht sokken.

Laagjes voor koele dagen

Hoewel de dagen warm kunnen zijn, kunnen de avonden nog steeds wat fris zijn. Zorg er dus voor dat je niet al je warme kleding opbergt, maar laat zeker een paar truien en een warm fleece huispak voor dames in je kleerkast hangen. Ook een denim jasje, een dunne cardigan of een gezellige sjaal die je gemakkelijk om kunt slaan wanneer de temperatuur begint te dalen zijn ideaal.