Podologisch onderzoek
Inspectie van je schoenen
Breng bij het eerste onderzoek altijd de schoenen mee die je het meeste draagt. Een paar voor het werk, om te sporten en voor je vrije tijd. De manier waarop jij je schoenen draagt in combinatie met het slijtagepatroon: het geeft ons een pak belangrijke informatie.
Anamnese of vraaggesprek:
Ook al kom je op doorverwijzing van je arts die een diagnose heeft vastgesteld, toch stellen we je ook nog heel wat vragen. Over je werk, je hobby’s, eventuele vroegere klachten … Want alleen zo komen we erachter wat er aan de basis van je probleem ligt en hoe we je kunnen helpen.
Ook wanneer je niet met een klacht langskomt, maar preventief of in het kader van je sportieve ambities, stellen we je een pak vragen om zo gericht mogelijk te kunnen werken
Klinisch en biomechanisch onderzoek
Meten is weten. Zowel in stand als op de onderzoekstafel doen we een reeks opmetingen en testen. Zo brengen we je lichaamsbouw, beweeglijkheid en lenigheid in kaart. We kijken ook na of er misschien sprake is van een beenlengteverschil, verkorte of verzwakte spieren …
Gang analyse
We laten je lopen en wandelen op een loopband. Daarbij maken camera’s beelden van al je bewegingen. Ben je een loper? Dan filmen we je vanuit alle verschillende hoeken op de loopband. Voor kinderen en ouderen die het moeilijk vinden op de loopband filmen we op de begane grond.
De conclusie: het behandelingsplan
Als laatste stap overlopen we samen alle metingen en beelden, en stellen we een behandelingsplan op voor je hulpvraag. Je hoeft niet verbaasd te zijn wanneer op maat gemaakte podologische zolen geen rol krijgen in dat behandelingsplan. Heel vaak krijg je in de plaats van zolen een duidelijk advies van ons. Zolen zijn niet immers niet altijd de oplossing.
Want vaak moet je zelf iets veranderen. Dat kan gaan van een ander type schoenen dragen tot dagelijks oefenen om bepaalde spiergroepen te rekken en te versterken. En als dat nodig blijkt, verwijzen we je door naar een kinesitherapeut, osteopaat of arts.