De beste cryptocoins om nu te kopen

De beste cryptocoins om nu te kopen

Als je op zoek bent naar de beste coins om te investeren, dan ben je hier op de juiste plek. In deze blog bespreken we een aantal veelbelovende cryptocurrencies, van de klassiekers zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) tot nieuwere en innovatieve projecten zoals Solana (SOL) en Fetch.ai (FET). We geven je een overzicht van wat deze coins uniek maakt, bekijken de huidige waarde en bespreken de toekomstvoorspellingen voor elke munt. Of je nu kiest voor gevestigde waarden of opkomende technologieën, er zijn volop kansen in de wereld van crypto. In deze blog bespreken we een aantal van de beste coins om te investeren in de innovatieve wereld van cryptocurrencies.

1. Bitcoin (BTC)
Als eerste in deze lijst komt de grootste en meest bekende cryptocurrency: Bitcoin. Deze coin werd in 2009 gelanceerd als de eerste cryptocurrency en wordt gezien als het begin van een revolutie in digitale valuta. Het idee achter Bitcoin is dat gebruikers betalingen kunnen doen zonder banken of tussenpersonen. Alle transacties worden geregistreerd op een blockchain, een openbaar digitaal register dat beveiligd is door geavanceerde technologie. Bitcoin gebruikt een methode die "Proof-of-Work" heet, waarbij krachtige computers werken om transacties te bevestigen en nieuwe Bitcoin te creëren. Deze aanpak vereist veel energie, wat soms kritiek oplevert. Bitcoin heeft een beperkte voorraad van 21 miljoen munten, wat het aantrekkelijk maakt als digitale opslag van waarde. Veel mensen zien het als een alternatief voor goud. Bitcoin heeft wereldwijd veel aanhangers gekregen en wordt steeds meer geaccepteerd als betaalmiddel door bedrijven en instellingen.

Op het moment van schrijven staat de koers van Bitcoin op €56.000,-. Om te investeren in crypto hoef je geen volledige coins te bezitten en daardoor kun je dus ook 0,001 Bitcoin bijvoorbeeld kopen voor slechts €56. In 2025 wordt er verwacht dat één Bitcoin ruim €100.000,- waard zal zijn, wat dus een mooie verdubbeling van je investering zou betekenen. Richting 2030 liggen de verwachtingen wat meer uit elkaar. Sommigen verwachten nog geen €200.000, anderen gaan richting de €400.000. De echte optimisten gaan zelfs voor meer als 1 miljoen per Bitcoin. Over de korte termijn zijn analisten het eens met een minimale verwachting van €100.000 terwijl de lange termijn verwachtingen ver uit elkaar liggen. Benieuwd welke altcoins binnenkort kunnen exploderen? Cryptobenelux vertelt er alles over of lees hier verder voor een overzicht van enkele veelbelovende coins.

2. Ethereum (ETH)
Ethereum werd in 2015 gelanceerd en heeft een enorme invloed gehad op de manier waarop blockchaintechnologie wordt gebruikt. In tegenstelling tot Bitcoin is Ethereum meer dan alleen een digitale munt. Het is een platform waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen, waaronder zogenaamde slimme contracten (‘’smart contracts’’). Slimme contracten zijn digitale overeenkomsten die zichzelf automatisch uitvoeren zodra bepaalde voorwaarden zijn vervuld, zonder dat er een derde partij nodig is. Dit opent de deur voor talloze toepassingen, zoals Decentralized Finance (DeFi) en non-fungible tokens (NFT's). Ethereum heeft in 2022 een grote verandering ondergaan door over te stappen naar een energiezuiniger systeem, genaamd Proof-of-Stake. Deze verandering heeft de transactiekosten en het energieverbruik van het netwerk verminderd, waardoor het toegankelijker en duurzamer wordt voor ontwikkelaars en gebruiker.

De huidige prijs van Ethereum is €2.200. Conservatieve verwachtingen voor Ethereum voor 2025 zijn €6.000, bijna een verdrievoudiging dus van de huidige koers. Andere meer optimistische analisten gaan voor een koers van €10.000,- per Ethereum.

3. Solana (SOL)
Solana is een nieuwere blockchain die in 2020 werd geïntroduceerd en staat bekend om zijn hoge snelheid en lage transactiekosten. Het netwerk combineert een innovatieve techniek genaamd Proof-of-History met een Proof-of-Stake systeem, wat het in staat stelt om duizenden transacties per seconde te verwerken. Dit maakt Solana zeer aantrekkelijk voor toepassingen zoals gedecentraliseerde financiële platforms (DeFi), digitale marktplaatsen voor kunst (NFT's) en andere gedecentraliseerde apps. Solana heeft in korte tijd veel populariteit gewonnen vanwege de lage kosten en snelle verwerking, wat het tot een sterke concurrent van Ethereum maakt. Hoewel Solana grote voordelen biedt op het gebied van snelheid en kosten, heeft het netwerk in het verleden te maken gehad met enkele technische problemen, zoals uitval, wat de stabiliteit op lange termijn een punt van discussie maakt.

De prijs van deze nieuwere cryptocurrency is op dit moment €130,- per Solana. In 2021 bereikte Solana een recordhoogte van €237,- per coin, echter wordt er verwacht dat in 2025 deze prijs ruim wordt overtroffen. De verwachtingen schommelen hier tussen de €400 tot wel €800 per coin.

4. Cardano (ADA) Cardano werd in 2017 gelanceerd en staat bekend om zijn wetenschappelijke benadering van blockchaintechnologie. Het platform is ontwikkeld met behulp van peer-reviewed onderzoek en streeft naar duurzaamheid en veiligheid. In plaats van het energie-intensieve Proof-of-Work systeem te gebruiken, maakt Cardano gebruik van Proof-of-Stake, waarbij gebruikers hun munten inzetten om transacties te valideren. Dit maakt het systeem energiezuiniger en milieuvriendelijker dan sommige andere blockchains. Cardano ondersteunt ook slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties, hoewel het zich in een trager tempo ontwikkelt dan sommige andere netwerken. Het platform wordt geprezen om zijn betrouwbaarheid en lage transactiekosten. Bovendien biedt Cardano een robuust governance-systeem, dat de gemeenschap de macht geeft om beslissingen te nemen over de toekomst van het netwerk.

Als je veel coins wil bezitten dan kun je investeren in Cardano. Met een prijs per coin van slechts €0,31 kun je er veel van aanschaffen. De coin bestaat al wat langer en kende reeds twee aanzienlijke pieken. De eerste was in 2018 met een piek van €0,93 per Cardano en de tweede was in 2021 met een recordhoogte van €2,83. De verwachtingen liggen bij deze coin uit elkaar, de ene voorspelt een maximale prijs van €2 en optimistischere verwachtingen gaan zelfs richting de €5. Als de optimistische voorspellingen kloppen zou je dus een ruime x15 zijn van je investering. Interessant dus om te overwegen in je portfolio.

5. Fetch.ai (FET)
Fetch.ai is een innovatieve blockchain die kunstmatige intelligentie (AI) combineert met blockchaintechnologie. Het doel van Fetch.ai is om gedecentraliseerde autonome systemen te creëren die zonder menselijke tussenkomst kunnen samenwerken. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in slimme steden en logistieke netwerken, waar machines zelfstandig taken kunnen uitvoeren en gegevens kunnen uitwisselen. De technologie maakt het mogelijk dat apparaten, zoals voertuigen of slimme meters, met elkaar communiceren en transacties uitvoeren op basis van vooraf vastgestelde voorwaarden. Fetch.ai heeft veel potentie in sectoren waar automatisering en slimme technologieën steeds belangrijker worden. Hoewel het platform nog in ontwikkeling is, biedt het veelbelovende oplossingen voor efficiëntere processen en kostenbesparingen in verschillende industrieën

Met een huidige koers van €1,23 is fetch.ai aardig wat gedaald ten opzichte van de hoogst behaalde prijs van €3,18 in maart 2024. De vooruitzichten voor deze coin zijn echter zeer positief met belangrijke updates en samenwerkingen. Conservatieve verwachtingen voor deze cryptocurrency liggen rond de vorige piek van ongeveer €3. De optimisten gaan voor en koers van €10 richting het einde van 2025. Een potentiële x8 vanaf het huidige punt.

6. VeChain (VET)
VeChain is een blockchainplatform dat zich richt op het verbeteren van bedrijfsprocessen en supply chain management. Bedrijven kunnen VeChain gebruiken om producten te traceren van de fabriek tot aan de klant. Het platform is vooral nuttig in sectoren zoals de gezondheidszorg, de automobielindustrie en logistiek, waar transparantie en betrouwbaarheid van groot belang zijn. VeChain maakt gebruik van een tweevoudig tokensysteem: VET wordt gebruikt voor transacties en waardeoverdracht, terwijl VTHO wordt gebruikt om de kosten van deze transacties te betalen. Hierdoor blijven de kosten voorspelbaar en laag. VeChain heeft partnerschappen gesloten met grote bedrijven zoals BMW en Walmart, wat bijdraagt aan de geloofwaardigheid en acceptatie van het platform. Het wordt gezien als een sterke speler op het gebied van blockchain voor zakelijke toepassingen.

VeChain is de goedkoopste coin op deze lijst met een waarde van slechts €0,02 per coin. Vechain kende hoge pieken met het hoogtepunt in het voorjaar van 2021 met een prijs van €0,26. Verwachtingen liggen tussen de €0,07 en €0,15. Optimisten willen de oude recordhoogte gaan overtreffen. Gemiddelde voorspellingen gaan dus richting een 5x en de optimistische voorspellingen gaan dus zelfs richting de 13x van de huidige prijs.

Innovatieve mogelijkheden met crypto en blockchain
De toekomst van cryptocurrencies en blockchaintechnologie biedt ongekende mogelijkheden. Zoals we in deze blog hebben gezien, variëren deze van stabiele investeringen in gevestigde munten zoals Bitcoin en Ethereum tot innovatieve projecten zoals Solana en Fetch.ai. Naast bestaande toepassingen kunnen we ons voorstellen dat deze technologieën in de toekomst ook op andere manieren ons dagelijks leven zullen beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het traceren van producten of zelfs op een veilige manier de locatie zoeken van iemand, allemaal mogelijk via blockchainprojecten. De snelle ontwikkelingen binnen deze sector maken duidelijk dat de toepassingen nog verder reiken dan we ons nu kunnen voorstellen. Hierin investeren biedt niet alleen kansen voor nu, maar ook voor een toekomst die steeds innovatiever wordt.

Is dit een te groot risico voor je maar wil je toch meer geld overhouden aan het eind van de maand? Lees dan snel deze tips!