Regio: Favaios (Douro)
Druivensoorten: Touriga Nacional, Aragonez
Wijnmaker Goncalo Sousa Lopes maakt Douro wijnen met een zeer heldere missie voor ogen… Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen. Goncalo begon met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals o.a. Vale de Mendiz & Vale do RioTorto. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.
Rijping: Op fijne droesem met battonage in roestvrijstalen vaten tot januari 2024.
Dit is een briljante rosado, met een zalmkleurige tint. In de neus zijn er heel aangename & intense aroma’s van bloemen & rode bessen aanwezig. In de mond zijn er tonen van wilde aardbeien en bosbessen met een zalige mineraliteit. De wijn is jong & licht met een goede intensiteit & aromatische complexiteit die uitmond in een verfrissende zuurtegraad met een uitstekende fraaie finale!
Visbereidingen, pasta, kruidige gerechten, groentenspecialiteiten, barbecue.