Regio: Douro
Druivensoorten: Antao Vaz, Roupeiro, Arinto
Wijnmaker Goncalo Sousa Lopes maakt hier Douro Wijnen met een zeer heldere missie voor ogen… Het streven was vanaf het begin om kleine percelen te vinden die uitdrukking geven aan complexiteit, elegantie, harmonie en de gewenste structuur in de wijnen. Hij begon met het verkennen van kleine percelen van zeer oude wijnstokken in een aantal valleien zoals o.a. Vale de Mendiz & Vale do Rio Torto. Alle druiven worden met de hand tijdens de koele uren van de ochtend geplukt. Ze worden vervolgens in geperforeerde dozen naar de wijnmakerij getransporteerd. Na zorgvuldige selectie op de sorteertafel begint de vinificatie in steen, rvs of houten, afhankelijk van de kwaliteit van het fruit.
Deze Portugese Garrafeira heeft een intens gouden kleur en is een ware parel! Er zijn intense en complexe aroma’s aanwezig van witte perzik, gedroogd fruit, honing & citrusvruchten ondersteund door subtiele toetsen van specerijen. 36 maanden vergist in Franse eiken vaten, waarvan 50% nieuw & 50% gebruikt & daarna 24 maanden verdere rijping op fles. Het resultaat is verbluffend: Z’n smaak is rijkelijk, romig & complex met een harmonieuze afdronk! Absoluut Bourgogne waardig!!
Deze wijn kan men het best serveren met gebakken visgerechten, wit vlees, pasta’s met curry, schapenkaas.